კალმახი ბოსტნეულით

შემადგენლობა:

მომზადება:

კალმახი გავრეცხოთ, შევაშროთ, შიგნიდან და გარედან მოვასხათ ნახევარი ლიმონის წვენი და ცოტა ხნით გვერდზე გადავდოთ. დიდი ფორმაში ფოლგა ან პერგამენტის ქაღალდი ჩავაფინოთ. ჯამში ავურიოთ ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი . წავუსვათ თევზს ყველა მხრიდან და ჩავდოთ ტაფაში.გვერდით დავულაგოთ ბოსტნელი, შეგვიძლია დავუმატოთ სხვა სხვა სახეობებიც: კარტოფილი, სოკო , ბრიუსელის ან ყვაილოვანი კომბოსტო, ბროკოლი და ა.შ. ხახვი დავჭრათ 4-6 ნაწილად და დავულაგოთ ასევე გვერდით, რამდენიმე ნაწილი კი ოხრახუშის ღერებსადა ლიმონი ნაჭრებთან ერთად თეცზს ჩავუდოთ მუცელში. დარჩენილი ზეთი მოვასხათ ბოსტნეულს და ავურიოთ. დავალაგოთ შემორჩენილი ოხრახუშის ღერები, თავზე გადავაფაროთ ისევ ფოლგა და 200 გრადუსზე 20-25 წუთი შევწვათ. ძალიან არომატული, ჯანსაღი და გემრიელი კერძია.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

თევზის რულეტი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი