ვაშლის ნამცხვარი ქოქოსის ფანტელით

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი, 100 გ შაქარი, შაქრიანი ვანილი და 2 მწიკვი მარილი. 3 კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ.  ცილა შეინახეთ. კარაქიან მასას შეურიეთ 3 კვერცხის გული და 1 მთელი კვერცხი, ურიეთ ჰაეროვანი მასისი მიღებამდე. დაუამტეთ ფქვილი და ცომის საფხვიერრებილი. შეურიეთ რზე, ლიმონის ცედრა და 70 გ ქოქოსის ფანტელი.
  2. ვაშლები გაჭერით ოთხად, გათალეთ და ამოაჭერით გული. მეოთხედები დაჭერით თხელ ნაჭრებად. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე. დორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი.
  3. ცომი ჩაასხით ფორმაში, მოაყარეთ ნუში და ზემოდან სქლად მოაწყვეთ ვაშლის ნაჭრები. მოაყარეთ დაღცენილი შAქარი და აცხვეთ 15 წთ.
  4. ამასობაში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა 1 მწიკვ მარილთან და შაქრის პუდრასთან ერთად. დაუმატეთ ლიმონის წვენი და დარჩენილი ქოქოსის ფანტელი. მიღებული მასა გადაუსვით ვაშლებს, სემდეგ ნამცხვარი ისევ ღუმელში შედგით და აცხვეთ კიდევ 180 გრადუსზე 20-25 წთ. ამ ნამცხვარს ძალიან უხდება ათქვეფილი ნაღები.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ბრაუნი (ვიდეო)



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი