ვარდის მურაბა

შემადგენლობა:

მომზადება: 

ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოაჭერით, თესლი არ მივაყოლოთ, დავაყაროთ 1 კგ შაქრის ფხვნილი და ხელით კარგად ვსრისოთ, მაგრამ გავწუროთ, დასრესილი,გაწუტრული ვარდის გუნდა ქილაში მოვათავსოთ, დავაყაროთ ზემოდან დარჩენილი შAქრის ფხვნილი,დავასხათ გამონაწური წვენი, დავახუროთ თავსახური და გრილ ადგილას შევინახოთ ერთი-ორი დღე. ამის სემდეგ გადმოვიღოთ ქილიდან თავისი წვენით, კიდევ კარგად დავსრისოთ და გამოვწუროთ მისგან წვენი.

ჭურჭელში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი,ავადუღოთ,მერე მოვათავსოთ შიგ გაწუტული ვარდი და ნელ-ნელა ვხარშოთ. შუა ხარშვაში რომ იქნება, ვარდის გამონაწური წვენი დავასხათ და ავადუღოთ, სანამ სიროპი კარგად  არ შესქელდება, მურაბას უნდა ჰქონდეს ფაფისმაგვარი შესახედაობა.

ვარდის მურაბა

3.4 (67.5%) 8 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

უგემრიელესი ბაქლავა





ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. სალომე says:

    ზალიან კარგია

  2. natia says:

    ძალიან გემრიელი და საყვარელი მურაბააა

დატოვეთ კომენტარი