ბატკნის ჩაქაფული

ჩაქაფული ძირითადად ღვინით მზადდება, თუმცა, არსებობს ღვინის გარეშე მომზადების რეცეპტიც,

რომელიც არანაკლებ გემრიელია!

შემადგენლობა:

მოზადება:

დაჭრილი და გარეცხილი ხორცი დაჭრილ მწანილსა და მწვანე ხახვთა ერთად ფენა-ფენა ჩავაწყოთ ქვაბში,

შიგადაშიგ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.

ცოტა მწვანილი მოვიტოვოთ ბოლოს ნედლად ზემოდან მოსაყრელად.

დავასხვათ წყალი და წამოდუღებისთანავე ცეცხს დავუწიოთ. ხორცი ნახევარზე მეტად რომ მოიხარშება,

დავაყაროთ ტყეალი და ცოტა მოგვიანები კარაქი.

როდესაც კერძი თითქმის მზად იქნება, მთელი მასა ხის კოვზით მსუბუქად ჩავკეპოთ და ძალიან

დაბალ ცეცხლზე კიდევ რამდენიმ წუთის განმავლობაში ვადუღოთ.

ბატკნის ჩაქაფული
3.5 (70%) 2 votes



წაიკითხეთ სხვაც

ჭვიშტარი

ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი